Cum știi dacă telefonul tău te ascultă în secret sau nu

0 6

Orice dispozitiv vine și cu vulnerabilități prin care îți pot compromite intimitatea. Un telefon n-ar fi tocmai o excepție. Însă nu cum te-ai aștepta.

Teama că toate conversațiile sunt ascultate de telefon este destul de întâlnită printre utilizatorii de smartphone-uri. Totuși, această teamă ar fi mai puțin întemeiată decât ai crede. Pe scurt, teoria conform căreia telefonul din buzunar te ascultă ar fi, de fapt, un mit.

Mai multe studii care au urmărit să afle dacă un telefon te spionează sau nu au arătat chiar opusul. Motivul? Procesul este unul foarte puțin practic. Cantitatea uriașă de audio ar trebui transformată în text pentru ca informațiile să poată fi analizate.

Asta ar necesita o putere extrem de mare, în special dacă acest lucru este realizat la scară largă. Deși nu are nevoie de microfon pentru a te spiona, nu înseamnă că nu o face. Totuși, modalitățile sunt puțin diferite.

Dacă nu ești ascultat de telefon, cum ești targetat de reclame?

Datele personale ale consumatorilor sunt poate cele mai valoroase informații pe care companiile le pot avea. Se folosesc de acestea pentru a le arăta acestora reclame potrivite care să-i facă pe consumatori să le cumpere produsele. Astfel, companiile fac și mai mulți bani. Totuși, aceste date personale nu par să provină de la telefonul care te ascultă atunci când vorbești cu cei din jur.

Pe scurt, un telefon nu are nevoie să te asculte ca să aibă acces la…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica