Cum știi dacă asculți muzică prea tare la căști și de ce trebuie să-ți pese

0 6


În urmă cu aproape zece ani, citeam în manualul unei perechi de căști Beats by Dr.Dre că ”Sănătatea urechilor tale este în mâinile tale”. Respectivul avertisment este cât se poate de relevant, dacă îți petreci majoritatea timpului ascultând muzică la căști.

În cazul în care ești utilizator de iPhone și ți-ai instalat iOS 13, aplicația nativă Sănătate de pe smartphone-ul tău Apple îți atrage atenția asupra nivelului de zgomot la care ai fost expus, atât din mediul ambiant, cât și din câști. În mare, nu prea poți să faci mare lucru cu acele date, decât să le constați și să le ai în vedere ca avertisment.

Pentru a ajunge la datele care te interesează, intră în Sănătate și fă un tap pe Headphone Audio Level sau Niveluri Sunet Căști Audio, dacă ai interfața telefonului în limba română. Imediat după, ar trebui să te confrunți cu un ecran precum cel de mai jos. În teorie, acel instrument software a fost menit să funcționeze foarte bine cu căștile Apple AirPods, dar ai mari șanse să funcționeze foarte bine și în cazul modelelor de la alți producători, cum este cazul meu. Merge chiar și cu modele de căști cu fir. Pentru a facilita măsurarea nivelului audio la căști, Din Configurări, la Intimitate, fă un tap pe Sănătate și accesează secțiunea ”Niveluri sunet căști audio”. Bifează ambele opțiuni din acel meniu.

Dincolo de niște grafice într-un meniu, partea de sfaturi puse la…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica