Cum se implică Instagram în situația tensionată dintre SUA și Iran

0 1

SUA au în vigoare o serie de legi pe care Instagram trebuie să le respecte, iar acestea au legătură inclusiv cu conflictul dintre americani și Iran.

Acum, rețeaua socială și compania sa mamă, Facebook, șterg acele postări care îl sprijină pe generalul iranian ucis de americani. Compania face acest lucru pentru a nu fi sancționată de Statele Unite, spune un purtător de cuvânt Facebook. Astfel, compania se ghidează după sancțiunile statului american, inclusiv acelea care au legătură cu Corpul Gărzilor Revoluţionare Iraniene (IRGC) și liderilor săi. Qasem Soleimani era chiar liderul suprem al IRGC.

De altfel, compania chiar îi suspendase contul de pe platformă al generalului în 2019, după ce Statele Unite desemnaseră IRGC drept o grupare teroristă. Instagram este una dintre puținele platforme sociale din vest care nu sunt blocate în Iran. De exemplu, iranienii nu au acces la Facebook sau Twitter.

Instagram șterge postările care îl susțin pe generalul din Iran

După ce Donald Trump a ordonat asasinarea generalului Qasem Soleimani, pe 3 ianuarie 2020, iranienii care au considerat nedreaptă mișcarea președintelui american și-au exprimat părerile pe Instagram, una dintre puținele rețele sociale occiddentale permise în Iran. Totuși, aceștia s-au confruntat cu o formă de cenzură din partea platformei, care a început să șteargă postările care îl susțineau pe general. Este vorba de jurnaliști, activiști, influenceri, dar…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica