Cum scăpăm de pensiile speciale: gestul parlamentarilor USR care ”dă bine” în campanie

0 2

Indiferent dacă este un truc populist în campanie electorală sau un gest cât se poate de sincer, toți parlamentarii USR își vor anula dreptul la pensii speciale prin demisia din poziția de parlamentar.

Existau de câteva zile niște speculații pe marginea gestului extrem, dar acesta a fost confirmat aseară de Dan Barna, printr-o postare pe Facebook. Este vorba de prezentarea demisiilor tuturor parlamentarilor USR, ca un protest împotriva pensiilor speciale.

Deși demisia va intra în vigoare pe 18 decembrie, nu azi sau mâine, prin gestul lor, 25 de deputați și 13 senatori USR vor pierde dreptul de a mai primi pensia specială aferentă tuturor parlamentarilor. Ca referință, aceștia trebuie să execute un mandat integral pentru a se califica pe viață la pensia specială, iar ei vor avea un mandat fără câteva zile.

Motivul pentru care demisiile nu intră în vigoare mai devreme are legătură cu frica de vechile partide. După cum am văzut în anii trecuți, acestea ar putea strecura în ultimele zile ale legislaturii proiecte controversate.

„Așa cum am anuntat în această după-amiază, mâine dimineață deputații și senatorii USR își vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială. Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă. Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica