Cum să treci cu bine prin izolare: recomandări de la un astronaut „izolat” 166 de zile în spațiu

0 0

Distanțarea socială pe timp de pandemie e esențială pentru împiedicarea răspândirii visurului, iar acest astronaut îți arată cum să treci cu bine prin izolare.

Chris Hadfield este un astronaut retras din activitate. În prezent, acesta se află pe Pământ, în aceeași situație cu care ne confruntăm și restul locuitorilor planetei. Hadfield a petrecut în total 166 de zile la bordul Stației Spațiale Internaționale, un loc destul de îngrămădit, fără gravitație și a avut parte de contact social limitat.

În plină pandemie, Hadfield spune că n-a fost niciodată o perioadă mai bună în care să fii izolat acasă. Și pentru că ai acces la internet, toată informația de care ai nevoie se află la un click distanță.

Pentru că există o anume asemănare între izolarea de care a avut parte în spațiu, astronautul s-a gândit că ar fi util un așa-numit „ghid pentru auto-izolare”, pentru cei afectați de pandemie. În acest sens, Hadfield îți reocmandă să iei în considerare patru lucruri esențiale în perioada asta.

Recomandări în vreme de izolare, de la un astronaut

Hadfield îți amintește că mediul de la bordul Stației Spațiale Internaționale este unul extrem de periculos. Cu toate astea, astronauții de acolo găsesc modalități prin care să prospere și să fie productivi, la mare depărtare de viața obișnuită. Astronautul spune că reușesc să facă asta prin patru lucruri esențiale, care se pot aplica și pentru…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica