Cum să nu te lași păcălit atunci când faci cumpărături online: sfaturi să nu pierzi banii de pe card

0 0

Cumpărăturile online devin o practică din ce în ce mai răspândită în România. Tot mai mulți oameni aleg să își cumpere alimente, haine, electronice și electrocasnice din mediul online, în detrimentul magazinelor fizice. Există, totuși, anumite reguli de care trebuie să ținem cont, pentru a nu fi păcăliți.

Cumpărăturile online câștigă tot mai mult teren în fața shoppingului clasic, din magazinele fizice.

Sondajele recente arată o apetență tot mai mare a românilor pentru cumpărăturile din mediul digital, iar experții în e-commence consideră că acesta este doar începutului unui trend care va evolua din ce în ce mai mult de la an la an, odată cu dezvoltarea tot mai accentuată a digitalizării.

Potrivit Eurostat, în ultimii cinci ani, cea mai mare creștere a cumpărăturilor online în rândul utilizatorilor de internet a fost înregistrată chiar în România, procentul de creștere fiind de 27%. Pe podium la acest capitol s-au mai clasat Cehia, Croația (ambele cu o creștere de 25%), respectiv Ungaria (23%).

Referindu-ne strict la anul anterior, cel al pandemiei de coronavirus, experții Eurostat indică faptul că acest moment de criză globală a reprezentat un implus pentru e-commence, ajutând și mai mult piața la dezvoltare.

Campionii cumpărăturilor online la nivelul blocului comunitar european în 2020 au fost locuitorii din Olanda (91%), Danemarca (90%), Germania (87%), Suedia (86%) și Irlanda (81%). Chiar dacă…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica