Cum să folosești măsurile luate pentru COVID-19 și pentru alte boli

0 2

De când s-au adoptat reguli pentru diminuarea răspândirii coronavirusului (distanțarea socială, purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor etc), se pare că măsurile au avut un impact pozitiv și asupra altor boli.

Astfel, conform Mindcraftstories.ro, luna octombrie a adus, în România, mai puține cazuri de infecții respiratorii comparativ cu anii trecuți. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat 51.730 de infecții respiratorii acute pentru săptămâna 19-25 octombrie, cu 44% mai puțin decât în urmă cu un an.

Tot în acest interval am avut 12 cazuri de gripă clinică (unul dintre ele confirmat în laborator ca fiind tip A, subtip H1), față de 21 în aceeași săptămână a anului trecut, conform aceleiași surse.

Nu doar la noi măsurile pentru Covid-19 au avut acest impact. Organizația Mondială a Sănătății a făcut studii în Australia, Chile și Africa de Sud în perioada iunie-august, când în alți ani erau numeroase cazuri de gripă.

Anul acesta, în Australia s-au identificat doar 33 de teste pozitive dintr-un total de peste 60.000 de teste. În Chile, din peste 21.000 de bolnavi evaluați, doar 12 au fost confirmați cu gripă. Iar în Africa de Sud s-au descoperit doar 6 bolnavi din 2.100 de teste. Mai mult, în China au scăzut cazurile de gripă cu 90%, iar în Coreea de Sud, cu 83%.

Experții OMS spun că vorbim de o scădere reală a numărului de cazuri de gripă, nu doar de una pe hârtie, generată poate de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica