Cum să economisești bani. 5 pași simpli prin care poți economisi lunar, fără să ai bătăi de cap

0 0

Economisirea este una dintre principalele reguli ale educației financiare. Toți economiștii îți vor recomanda să încerci să nu cheltuiești toți banii pe care îi produci într-o lună. De la teorie la practică este, însă, cale lungă. Uneori, poate fi dificil să te rezumi la un anumit, buget, dar ține minte că nu este imposibil.

E important să economisești dintr-un motiv foarte simplu. Trebuie să ai o rezervă financiară, în cazul in care, din diferite motive, sursa ta de bani se va epuiza.

Se poate înâmpla să rămâi fără loc de muncă, sau să te îmbolnăvești și să nu mai poți lucra la aceeași capacitate ca în prezent.

O rezervă financiară îți poate fi de mare folos în astfel de situații.

De asemenea, dacă îți dorești să faci anumite investiții sau achiziții, e mai indicat să economisești și să dispui de banii tăi proprii, decât să te împrumuți de la prieteni sau de la instituții financiare.

Iată cinci pași simpli prin care poți economisi lunar bani, fără să resimți economisirea ca pe o povară

1. Alcătuiește-ți liste de cumpărături

Atunci când mergi la cumpărături, nu pleca fără o listă întocmită în prealabil. Te va ajuta să cumperi doar strictul necesar și nu vei cheltui bani pe lucruri de care nu ai cu adevărat nevoie.

2. Economisește înainte de a cheltui

În momentul în care intri în posesia banilor, întâi economisește. Pune banii într-un fond de rezervă și rezumă-țiCiteste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica