Cum să ai grijă de bateria laptopului tău ca să te țină mai mult timp

0 12

Nicio baterie nu rezistă până la nesfârșit, iar dacă ai un laptop vechi știi că autonomia nu e la fel ca la început. Cum previi degradarea bateriei?

Indiferent că vorbim de un laptop, smartphone sau de o cameră foto digitală, bateria din interiorul acestor gadgeturi se degradează odată cu trecerea timpului. Este imposibil ca un laptop sau telefon să aibă o autonomie la fel de bună ca în ziua în care l-ai cumpărat, dar există niște lucruri pe care le poți face pentru ca degradarea bateriei să aibă loc mai lent.

Cum să ai grijă de bateria laptopului tău

Ar trebui ca bateria să fie încărcată între 40-80%. Dacă obișnuiești să folosești laptopul pe baterie încearcă să ții minte ca aceasta să nu scadă sub 40%, iar atunci când o încarci să nu treacă peste 80%.

Nu va fi foarte ușor de respectat, iar cei care-și folosesc laptopurile intens vor avea probleme în a respecta aceste limite. Totuși, dacă ești un utilizator obișnuit atunci ar trebuie să ții cont de asta când bagi laptopul în priză. Unii producători, Lenovo sau Asus, au programe prin care limitează încărcarea bateriei dincolo de o anumită limită, ceea ce este foarte util.

Extrem de important este să nu lași bateria gadgetului să „moară”. O descărcare și o încărcare completă deteriorează bateria destul de mult. Capacitatea unei baterii de telefon a scăzut de la 88-94% la 73-84% după 250 de descărcări și încărcări complete.

Nu-ți face griji…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica