Cum s-ar putea transforma energia regenerabilă

0 2

Cererea de energie electrică mai ieftină și mai verde înseamnă că peisajul energetic se schimbă mai repede decât în ​​orice alt moment din istorie. Acest lucru este valabil mai ales pentru energia electrică alimentată cu energie solară și stocarea bateriilor. Costul ambelor a scăzut la rate fără precedent în ultimul deceniu și tehnologii eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi iluminatul cu LED, s-au extins și ele.

Accesul la energie și stocare solară ieftină și omniprezentă va transforma modul în care producem și folosim energia, permițând electrificarea sectorului de transport. Există potențial pentru noi economii bazate pe substanțe chimice în care stocăm energie regenerabilă ca combustibili și susținem noi dispozitive care alcătuiesc un „internet of things”.

Dar tehnologiile noastre energetice actuale nu ne vor conduce către acest viitor: în curând vom atinge limitele de eficiență și costuri. Potențialul reducerilor viitoare ale costului energiei electrice din siliciu solar, de exemplu, este limitat. Fabricarea fiecărui panou necesită o cantitate echitabilă de energie, iar fabricile sunt scumpe de construit. Și, deși costul de producție poate fi redus, costurile unei instalații solare sunt acum dominate de extras – instalare, cablare, electronică și așa mai departe.

Acest lucru înseamnă că este puțin probabil ca sistemele actuale de energie solară să îndeplinească fracția necesară din…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica