Cum poți să-ți dai seama dacă un videoclip este falsificat?

0 1

Probabil că ai în minte prima dată când ai văzut un videoclip fals, care arăta suficient de bine pentru a te convinge că este real.

Denumite “deepfake”, aceste videoclipuri pot fi utilizate în diferite scopuri nefaste, iar poate cel mai îngrijorător dintre ele este pentru dezinformare politică. Din acest motiv, Facebook și alte rețele de social media interzic astfel de videoclipuri false pe platformele lor. Dar aplicarea unor astfel de interdicții nu este simplă.

Facebook lucrează din greu pentru a dezvolta software care poate detecta deepfake-urile. Dar aceste eforturi vor motiva, fără îndoială, doar dezvoltarea de software pentru crearea unor falsuri și mai bune, care pot trece de instrumentele de detectare disponibile.

Acest joc de-a șoarecele și pisica va continua probabil în viitorul previzibil. Cu toate acestea, unele cercetări recente promit să ofere o soluție pentru identificarea promptă a acestor falsuri.

Într-un articol intitulat “FakeCatcher: Detection of Synthetic Portrait Videos using Biological Signals”, autorii descriu un software care profită de faptul că videoclipurile reale conțin semnale fiziologice care nu sunt vizibile ochiului.

În mod concret, măsoară schimbările de culoare rezultate din circulația sângelui

Un videoclip, cu fața unei persoane conține schimbări subtile de culoare care rezultă din impulsurile din circulația sângelui.

Chiar dacă ai putea crede că aceste modificări sunt prea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica