Cum poți să plătești mai puțin pe RCA, dacă ții cont de aceste condiții

0 0


Polița RCA e obligatorie, dar există câteva condiții când poți ajunge să plătești mai puțin pentru ea. În funcție de numărul de accidente poți ajunge să faci economie sau să cheltui mai mult decât te așteptai.

Sistemul prin care e calcul prețul pentru RCA se raportează la câte daune ai provocat cu mașina proprie în anul precedent. Dacă ești pe zero, cum ar fi de preferat, beneficiezi de o reducere a prețului. Și reversul e valabil. Dacă ai provocat accidente, vei ajunge sa plătești mai mult pentru RCA.

Bonusul maxim constă într-o reducere cu 50% a prețului asigurării RCA. De cealaltă parte, penalizarea maximă înseamnă majorarea prețului cu 80%. Acestea sunt condiții stabilite de Norma Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) nr. 20/2017 pentru asigurările auto din România.

Screenshot via Avocatnet.ro

Formula de calcul este bonus-malus, un sistem de asigurări prin care prima de asigurare poate fi redusă (bonus) dacă în anul anterior asiguratul nu a avut daune sau poate fi mărită (malus) dacă asiguratul a înregistrat daune.

Cum calculezi să vezi dacă poți plăti mai puțin pe RCA?

Sistemul bonus-malus e format din categoria de bază B0, atribuită unui asigurat nou, fără istoric în asigurare, plus opt clase de bonus și opt clase de malus, notează Avocatnet.ro. La stabilirea reducerilor sau a penalizărilor, asigurătorii RCA iau în calcul accidentele pentru care se plătesc daune și pentru care…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica