Cum pot contribui șoarecii în lupta contra deep fake-urilor

0 5

Cea mai nouă armă pe care cercetătorii și-au dat seama că o pot folosi împotriva tehnologiei deep fake este una destul de neobișnuită.

Tehnologia deep fake este una destul de îngrijorătoare, mai ales dacă te gândești la modalitățile prin care poate fi folosită în scopuri negative. În esență, acestea sunt imagini ale unor persoane celebre prelucrate cu ajutorul machine learning pentru a părea reale. Astfel, poți face o persoană să spună ce vrei tu, iar imaginile să pară suficient de reale pentru a-i păcăli pe ceilalți.

Problema ar putea fi una majoră, mai ales pentru că e destul de ușor să pici în plasă pe internet, iar această tehnologie sofisticată face totul și mai ușor pentru cei rău-intenționați.

Cum sunt antrenați șoarecii pentru lupta contra deep fake-urilor

Cercetătorii de la Institutul de Neuroștiință din cadrul University of Oregon încearcă să antreneze șoareci pentru a detecta iregularitățile din vorbire. Astfel, ar putea ajuta platforme precum Facebook sau YouTube să detecteze deep fake-uri înainte ca acestea să apuce să se răspândească în mediul online.

În acest scop, oamenii de știință au antrenat șoarecii să identifice diferența dintre sunetele pe care oamenii le scot la pronunțarea cuvintelor. Așadar, pentru că șoarecii sunt capabili să înțeleagă acest fenomen complex de categorisire a diferitelor sunete din vorbire, e foarte probabil să poată fi antrenați să facă diferența…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica