Cum poate inteligența artificială să ajute la prevenirea unui infarct

0 7

Medicina evoluează constant, dar de data aceasta inteligența artificială ar putea contribui la menținerea sănătății omului.

Bolile cardiovasculare sunt printre cele mai des întâlnite printre populația planetei noastre. Totuși, determinarea exactă a momentului în care un atac de cord ar putea avea loc este aproape imposibilă. Totuși, inteligența artificială ar putea reprezenta cel mai bun instrument prin care aceste predicții să fie cât mai exact cu putință.

Cercetătorii de la Universitatea din Sydney lucrează la dezvoltarea unui program în care inteligența artificială ar urma să fie folosită drept instrument în încercarea prevenirii infarcturilor. Acest program ar trebui să funcționeze cam așa: istoricul digital al pacienților (preluat din telefoane sau alte dispozitive wearable) va fi combinat cu AI pentru a oferi sfaturi adaptate în funcție de fiecare om în parte. Astfel, pacienți vor primi mesaje text și evaluări precise în ceea ce privește starea de sănătate a inimii lor.

Cercetătorii spun că scopul final al proiectului e să reducă numărul atacurilor de cord. Astfel, inteligența artificială ar putea schimba situația, pentru că tehnologia ar permite ca pacienții să poată fi monitorizați în viața de zi cu zi, mai adaugă aceștia.

Cum altfel mai ajută inteligența artificială

Cercetătorii au folosit machine learning, un tip de inteligență artificială, în cazul unei tomografii computerizate (CT) pentru a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica