Cum obții un loc de muncă la NASA ca să construiești exploratori robotici pentru Marte (și nu numai)

0 1

Roverul Perseverance ar putea ajuta la dezvăluirea vechilor secrete microbiene ale Planetei Roșii. Și tocmai a făcut cel mai important pas în acest sens, chiar ieri, aterizând pe Marte, după o călătorie de șapte luni.

Cu toate acestea, această expediție a funcționat mult mai mult în laboraotr decât a călătorit Perseverance prin spațiul interplanetar, până pe Marte. Anunțată pentru prima dată în 2012, misiunea marchează punctul culminant al muncii de aproape un deceniu de către sute de mașiniști, designeri, oameni de știință și ingineri de la Jet Propulsion Lab de la NASA. Dar nu oricine poate fi angajat acolo, lucrând pentru prima instalație mondială de producție de nave spațiale și echipamente de construcție care vor survola suprafețele planetelor vecine, inclusiv suprafața lui Marte.

Pentru Mohamed Abid, inginer mecanic șef adjunct în misiunea Marte 2020, calea către munca la JPL a început în Tunisia, unde a crescut. „După liceu, mi-am făcut facultatea și masteratul în Europa”, a explicat el pentru Engadget. „Apoi am venit aici în SUA pentru doctorat”. Obținerea de note bune a contribuit, evident, la creșterea șanselor sale de a ocupa o poziție la JPL, a afirmat Abid, dar „a participa la stagii a fost cu adevărat primordial. Mi-a dat ceea ce am nevoie pentru a ajunge acolo unde sunt acum”.

„Există tipul de oameni care doar își fac orele și pleacă. Alții au încercat mai mult să absoarbă tot ce…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica