Cum (nu) au patronii din România grijă de angajați în perioada pandemiei

0 2

După ce s-a încheiat starea de urgență, unii angajați s-au întors să lucreze de la birou, fie pentru că era absolut necesar, fie pentru că patronii nu au fost de acord cu munca de acasă. Numai că angajatorii au fost obligați să respecte câteva reguli.

Pandemia de coronavirus a schimbat multe comportamente și a remodelat piața muncii. Marile companii au decis să-și lase angajații să lucreze de acasă pe perioadă nedeterminată, dar ceilalți au decis să reia munca la birou sau chiar n-au permis deloc jobul remote.

Din păcate, însă, nu toți patronii au gijă de sănătatea angajaților. Un studiu realizat de compania Frames & Hygienium arată că multe firme din România ignoră sau tratează superficial pericolul generat de coronavirusul COVID – 19.

Au grijă patronii din România de angajații lor?

Compania notează că, din cauza nerespectării normelor de igienă și dezinfectare, numărul companiilor cu cazuri de îmbolnăvire crește semnificativ, iar pericolul, dincolo de cel sanitar, este ca business-urile să intre în blocaj, cu consecințe majore pe lanțurile economice. Înmulțirea numărului cazurilor de coronavirus din județe precum Prahova, Brașov, Timiș și Galați este cauzată de apariția unor focare de COVID la o serie de companii, cele mai multe din sectorul IMM-urilor.

În unele dintre cazuri, de vină pentru creșterea numărului îmbolnăvirilor sunt chiar managerii acestor firme, care au ignorat cu bună știință…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica