Cum (nu) a găsit Gabriela Firea soluția la poluarea din București

0 1

Bucureștiul este un oraș extrem de poluat, iar primarul Gabriela Firea promite să rezolve problema. Ei bine, soluțiile prezentate nu prea sunt…soluții.

Mai în glumă, mai în serios, discutam recent cu un coleg despre cum știrile despre poluarea din București au ajuns să nici nu mai fie știri. Asta pentru că măsurătorile făcute zilnic arată un nivel extrem de ridicat al poluării și n-ar mai trebui să uimească pe nimeni. S-a ajuns aici din multe cauze, printre care și nepăsarea autorităților, dar și politicile greșite, care n-au făcut nimic să prevină această situația.

Fenomenul este, într-adevăr, unul îngrijorător și raportele oficiale confirmă acest lucru. În aceste cazuri, decidenții de la nivel local – în acest caz Primăria Capitalei – ar trebui să se organizeze de urgență și să vină cu soluțiile salvatoare. Dar cum totul e făcut ca-n România, nu se întâmplă mare lucru.

Soluțiile prezentate sunt gândite doar să dea bine pe hârtie și atât.

Ce nu se face pentru limitarea poluării din București

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a venit cu un raport al Institutului Național de Sănătate Publică. Acolo sunt mai multe recomandări, care pot fi sau nu luate în seamă la elaborarea unui plan. Unul dintre ele sună exact ca atunci când nu știi să rezolvi ceva și renunți într-un stil tipic românesc: interzici.

În raport se vorbește despre întreruperea circulației pe anumite artere atunci…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica