Cum ne ajută tehnologia, dar și ne afectează dramatic viețile

0 1

Dacă există un obiectiv comun pe care majoritatea industriei tehnologice l-a împărtășit este acela de a oferi o experiență fără efort. Tehnologia modernă a căutat mereu să fie mai ușor ca oricând de folosit. Giganți precum Apple, Amazon și Uber și-au transformat sectoarele și au realizat miliarde doar prin reducerea efortului necesar pentru a face cumpărături sau pentru a chema un taxi.

Gândește-te la simplul fapt de a-ți scoate telefonul pentru a posta pe Facebook. Nu trebuie să introduci un cod, deoarece telefonul se deblochează probabil prin intermediul amprentei sau al recunoașterii faciale. Aplicația Facebook este chiar acolo pe ecranul de pornire. Ești deja conectat. În câteva secunde de la atingerea pictogramei, postarea ta este activată și, în curând, răspunzi la comentarii, verifici câte persoane au dat like sau au distribuit-o și așa mai departe.

În timp ce această obsesie riguroasă pentru simplificare a fost necesară atunci când companiile au căutat să facă upgrade din epoca internetului dial-up și a telefoanelor flip, acum s-a abătut pe un teritoriu facil. Însă nu a reușit să abordeze schimbările care au modificat relația societății cu tehnologia în trecut.

De ce tehnologia simplă a făcut viața mai complicată

A reduce caracterul complicat înseamnă a ascunde complexitatea din spatele unei acțiuni. Cu ani în urmă, acest lucru însemna doar venirea cu modalități mai convenabile de a face o…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica