Cum măsori temperatura la procesor și când ar trebui să-ți faci griji

0 6

Având în vedere temperaturile extreme din această vară, ar fi bine să înveți cum măsori temperatura la procesor, ca să eviți probleme mai mari cu sistemul sau să înțelegi mai bine de ce unele lucruri nu funcționează cum ar trebui.

Indiferent dacă te afli în posesia unui sistem mai vechi sau mai nou, temperaturile ridicate de funcționare îi pot face probleme. Faptul că se închide în momentul în care depășește un anumit prag de încălzire ar putea ajunge să fie cel mai optimist scenariu cu care te confrunți. Din fericire, există multe instrumente software care ”citesc” respectiva temperatură și te ajută să-ți dai seama dacă ar trebui să-ți faci griji.

Ca referință, un procesor de laptop sau desktop funcționează în condiții optime până la 60 – 70 de grade. Dacă te joci, nu este absurd să ajungă chiar și până la 80 de grade. Când gravitezi însă în jurul acelor valori, ar trebui însă să îți faci griji și să faci un efort pentru a-l răci. Între 90 și 100 de grade Celsius, orice procesor îți forțează sistemul să se închidă pentru a preveni defecte mai grave. Dacă nu ai însă un program dedicat pentru a-ți monitoriza temperatura, toate valorile de mai sus sunt însă complet abstracte.

Dacă vrei să știi cum măsori temperatura la procesor pe un sistem cu Windows, cel mai bine ar fi descarci Core Temp de la această adresă. Instalarea este una surprinzător de facilă, deși ar fi bine să…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica