Cum îți dai seama dacă bei sau nu suficient de multă apă

0 4

Probabil că nu bei îndeajuns de multă apă. Uite două metode simple prin care să verifici dacă e nevoie să mai bei lichide sau nu.

Este vară și este mai important ca niciodată să rămâi hidratat. Dar cum știi dacă ai băut destul de multe lichide? Numeri paharele de apă? Ți evidența sticlelor de apă consumate? Dar ceaiurile, fructele bogate în apă, pe ele le notezi?

Ce vreau să zic este că este destul de dificil să știi exact câte lichide ai consumat sau dacă mai este nevoie să bei pentru a rămâne sănătos. În plus, nu toată lumea trebuie să bea aceași cantitate apă.

„Apa este transportatorul substanțelor și nutrienților de-a lungul corpului. Este importantă pentru reglarea temperaturii corpului (transpirația este metoda prin care corpul se răcește). De asemenea, apa poate elimina toxinele din organism, îmbunătățește concentrarea, ameliorează constipația și mai are câteva alte beneficii. Este esențial să rămâi hidratat”, spune doctorul Drew Sinatra.

Sunt mai mulți factori care influențează cantitatea de apă pe care ar trebui să o bei: vârsta, (oamenii în vârstă au nevoie de mai puțină apă), nivelul de activitate (dacă faci sport ai nevoie de mai multă apă), dieta (dieta bogată în proteine și sodiu necesită multe lichide), climatul și așa mai departe.

Cum verifici bei suficient de multă apă

Înainte să-ți numeri paharele poate ar trebui să te uiți la urină. „O măsură prin care poți vedea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica