Cum isi vor face aparitia in Europa masinile autonome de la Google

0 344

Cei de la Alphabet, compania care detine in prezent gigantul brand Google, doreste sa intre si pe piata din Europa pe segmentul de masini autonome. Divizia de masini autonome numita Waymo ar putea semna un parteneriat prin care ar face primul pas si in Europa.

Waymo a anuntat oficial ca doreste sa lanseze un serviciu de taximetrie in care masinile nu vor mai avea nevoie de sofer. Momentan acest serviciu vizeaza piata din S.U.A dar ar putea sa se extinda si in Europa. Printre numele care se vehiculeaza in zona de parteneriat se afla Jaguar Land Rover sau Fiat-Chrysler.

„Există o oportunitate pentru noi să ne extindem în Europa, cu diferite servicii”, a declarat americanul John Krafcik, șeful celor de la Waymo.

Este deja cunoscuta relatia de „prietenie” dintre cele 3 companii care au mai colaborat si in trecut. De exemplu, Jaguar a lansat o serie de SUV-uri electrice pe care cei de la Waymo le-au testat. Testul efectuat intr-un poligon a atras mii de jurnalisti care au ramas impresionati si au laudat aceasta colaborare care inclina tot mai mult catre autonomia masinilor fara sofer.

Japonezii au facut o promisiune foarte interesanta legat de Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acestia au promis ca atunci oamenii vor vedea pe strada numai masini autonome. Pe langa asta niponii vor sa dezvolte segmentul de masini autonome comerciale pana in anul 2020. Pentru acest segment de piata se bat nume grele precum Uber, Tesla si Waymo. Ultimul nume are cele mai mari sanse sa ajunga in Japonia deoarece a avut foarte multe rezultate pozitive si masinile sale autonome au strabatut dea 25 de orase si au acumulat 8 milioane de kilometri.

Source Playtech
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica