Cum își cumpără Arabia Saudită imaginea în Occident cu banii din petrol: miliarde pompate în companii de jocuri video

0 2

Arabia Saudită, liderul de facto al OPEC, stă, literalmente, pe o comoară extrem de prețioasă: rezervele de petrol. Prințul Mohammed bin Salman folosește acești bani pentru a se pune bine cu lumea bună.

Arabia Saudită e unul dintre marii exportatori de petrol ai lumii și liderul de facto al OPEC – Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol. Prințul Mohammed bin Salman, cunoscut drept MBS, folosește acești bani pentru a-și cumpăra imaginea în Occident. Practic, vrea să fie văzut ca un reformator și un lider cu viziuni progresiste.

Are un plan ambițios până în 2030 – denumit generic Saudi Vision 2030 – prin care vrea, teoretic, să atragă investitori și să facă investiții în turism. În realitate, însă, e un instrument de propagandă. Lumea se uită cu atenție spre el, însă, iar ultimele investiții sunt cel puțin inedite.

A decis, de câțiva ani, să investească miliarde de dolari în companii americane și nu numai de jocuri video. Pe listă se află giganți precum Electronic Arts, Take-Two Interactive și Activision Blizzard.

Miliarde de dolari investite de Arabia Saudită în jocuri video

Ultima investiție de acest fel se ridică la nu mai puțin de trei trilioane de dolari – adică o mie de miliarde de dolari. O sumă imensă prin care MBS a cumpărat milioane de acțiuni în giganți precum EA Sports și Activision Blizzard. Suma este uriașă, dar pachetul de acțiuni nu e atât de mare încât să-i dea vreo putere de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica