Cum Instagram te lasă să cumperi sclavi direct de pe platformă

0 2

Pe Instagram poți vinde și cumpăra aproape orice, iar o nouă investigație arată că acest lucru este valabil și când vine vorba de sclavi.

Jurnaliștii de la BBC News Arabic au descoperit o piață de sclavi în cadrul căruia oamenii puteau fi cumpărați și vânduți direct pe platforme online.

Ceea ce e și mai îngrijorător este faptul că acest lucru se putea desfășura lejer pe aplicații pe care le folosim zilnic, precum Instagram. Aici, postările au fost promovate prin hashtag-uri promovate de algoritmi, iar „tranzacțiile” erau negociate prin mesaje private.

După ce a fost anunțată despre această problemă, Facebook a declarat că a interzis unul dintre hashtag-urile implicate în procesul de vânzare dde sclavi de pe Instagram.

O echipă de jurnaliși de la BBC News Arabic a pretins că este un cuplu căsătorit. Astfel, aceștia au contactat și au discutat cu mai mulți „vânzători” care le ofereau muncitori domestici. Printre altele, jurnaliștii au primit o ofertă să cumpere o fată de 16 ani din Guinea la prețul de 3.800 de dolari.

Piața de sclavi de pe Instagram

Totuși, Instagram nu este singura platformă implicată. O serie de aplicații disponibile atât pe Google Play Store, cât și pe App Store de la Apple au fost folosite.

De exemplu, 4Sale este o aplicație care susține că a fost creată pentru a ajuta cumpărătorii și vânzătorii să se găsească reciproc pe o platformă mobilă. Jurnaliștii BBC spun că…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica