Cum gestionează pandemia una dintre cele mai digitalizate țări din Europa

0 0

Estonia este una dintre cele mai digitalizate state din Europa, așa că e interesant de văzut este gestionată aici criza creată de pandemie.

În primul rând, în această țară, 91,6% dintre locuitori folosesc internetul în mod regulat. Ca să-ți faci o idee despre nivelul de digitalizare din țară, trebuie să iei în considerare că guvernul statului este complet digitalizat și aproape toate serviciile (99%) sunt exclusiv oferite sau pot fi accesate și electronic. Aproximativ 5.000 de e-servicii sunt disponibile pentru cetățeni, pentru a putea să-și rezolve obligațiile direct de pe computerul de acasă.

Locuitorii Estoniei votează electronic încă din 2005 și folosesc prescripții medicale digitale. De asemenea, Estonia are pentru cetățenii săi acte de identitate electronice care conțin o serie variată de informații, precum taxe, cazier sau informații medicale. În plus, se pot conecta cu ajutorul acestuia la servicii oferite în mod electronic de autorități și pot semna acte oficiale.

Cum gestionează Estonia criza actuală creată de pandemie

În țara baltică, la 25 martie, există 404 de cazuri de persoane confirmate cu coronavirus și niciun deces. A declarat stare de urgență la 12 martie, a închis granițele și școlile și a interzis toate evenimentele publice până la 1 mai, cu posibilitate de prelungire.

În momentul în care școlile s-au închis și profesorii și elevii au trebuit să se orienteze către soluții digitale…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica