Cum funcționează pașaportul de vaccinare în Israel: doar vaccinații au voie în restaurante, baruri și nu numai

0 0

Certificatul verde sau pașaportul de vaccinare împotriva Covid-19 face subiectul unor dezbateri aprinse, pe motiv de potențială discriminare. Dacă vrei să vezi cum arată un viitor guvernat de aceste documente digitale, este suficient să te uiți la Israel.

Într-un interviu acordat celor de la Hotnews, o persoană care trăiește în Israel a oferit mai multe informații legate de implementarea adeverinței verzi, documentul digital care atestă imunizarea împotriva noului coronavirus.

În contextul în care această țară este dată ca exemplu la nivel global din prisma succesului legat de campania de vaccinare, probabil că fac ceva bine. În plus, au inițiat deja redeschiderea tuturor afacerilor, iar patronii români au mare nevoie de o astfel de formalitate.

Ca referință, în Israel, în acest moment, accesul în interiorul restaurantelor, a sălilor de gimnastică sau a altor facilități este permis doar persoanelor vaccinate. Pe terase pot merge și cei nevaccinați, dar doar acolo. Mecanismul implementări acestei măsuri nici nu a fost foarte complicat.

La o săptămână după rapel, o persoană vaccinată din Israel trebuie să facă două formalități. În primul rând, trebuie să se înscrie pe un site la Minsterului Sănătății cu echivalentul CNP-ului autohton, ID. Imediat după, va primi un certificat de vaccinare. La fel ca cea din România pe care o primești după vaccinare, este însă foarte ușor de falsificat.

Partea mai complexă…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica