Cum funcționează o furtună solară: ce înseamnă că ”lovește” Pămăntul cu milioane de kmph, de fapt

0 2

Ne imaginăm tot felul de scenarii apocaliptice care ar putea aduce sfârșitul omenirii. Impactul unui asteroid, bomba nucleară, un tsunami imens, dar ce știm despre furtunile solare? O furtună solară lovește în prezent planeta noastră.

Potrivit publicației britanice Express, o pată solară a eliberat o puternică erupție solară în sistemul solar. Din păcate pentru Terra, această furtună solară lovește în prezent Pământul, iar experții spun că viteza propagării este de 600 de kilometri pe secundă sau mai mult de 2,1 milioane de km pe oră.

Acest lucru ar putea duce la apariția unei furtuni geomagnetice de clasa G1 pe Pământ, au mai spus cercetătorii. Efectele acestei furtuni pot duce la „slăbirea rețelei electrice” și pot avea ”un impact minor asupra operațiunilor efectuate prin satelit”.

Câmpul magnetic al Pământului ne protejează de consecințele grave ale erupțiilor solare și ale fluxului de plasmă care lovește planeta noastră. Acest fenomen petrecut în aceste zile va da naștere Aurorelor Boreale, în special în regiunile nordice ale Europei și ale Statelor Unite.

Dr. Tony Phillips, astronom la Space Weather, a scris pe blog recent: ”Observatorii ar trebui să fie atenți la aurore, în special în emisfera sudică, unde întunericul toamnei favorizează vizibilitatea”.

Studiile au arătat că Soarele eliberează o erupție solară extremă la fiecare 25 de ani, în medie, ultima care a lovit Pământul fiind…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica