Cum faci Uber legal în România: alternativele taxiului au 4 luni la dispoziție

0 48

Ordonanța care reglementează servicii de tipul Uber a fost publicată în Monitorul Oficial. De acum, serviciile Uber, Bolt, Clever Go și altele au un cadru de funcționare. Dacă vrei să folosești, ca șofer, vreunul dintre ele, ar trebui să știi cum o poți face legal.

Legea pentru reglementarea serviciilor de ride sharing a fost tărăgănată câțiva ani. Totuși, din 4 iulie, vor fi pe deplin legale. Sunt câteva reguli pe care șoferii ar trebui să le știe. Totodată, fie că vorbim de Uber sau Bolt, fie că sunt alte servicii similare, până pe 4 noiembrie 2019 trebuie să aibă totul în regulă.

OUG 49/2019 pentru activitatea de transport alternativ cu mașina a fost publicată recent în Monitorul Oficial și e valabilă din 4 iulie. Acum, Ministerul Comunicaţiilor şi Autoritatea Rutieră Română au la dispoziție 35 de zile pentru a stabili exact care vor fi procedurile de avizare a platformelor şi a şoferilor parteneri.

Asta înseamnă că va fi un cadru legal definitiv din 8 august. Din acea dată, șoferii vor putea face demersurile pentru obţinerea  actelor de care au nevoie pentru a funcţiona legal. Dacă nu se conformează până pe 9 noiembrie, pot fi amendați pentru transport neautorizat de persoane.

Ce reguli trebuie să îndeplinești dacă vrei să fii șofer Uber, Bolt și altele

Ca șofer, trebuie să ai cel puțin 21 de ani și să ai un certificat de atestare a pregătirii profesionale pentru transportul de persoane în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica