Cum faci din Dacia o mașină electrică și mergi aproape gratis

0 6

Din 2017 există declarații oficiale ale Renault și Dacia că lucrează la o mașină electrică. Pe piață încă nu a ajuns. Însă, dacă vrei un așa autovehicul, e timpul să pui mâna la treabă și să o transformi pe cea pe care deja o ai. Nu e ieftin, dar la final s-ar putea să ieși în câștig.

Dacia Logan e o mașină decent, cu un preț corect. Mai ai și Sandero, și Duster care livrează cu un raport preț – calitate onorabil. Cea mai populară e varianta Logan și pe așa ceva poți avea motor electric. Sigur, nu-i ieftin, dar poți gândi în economie de combustibil. Unde mai pui că ești parte activ în lupta cu schimbarea climatică.

Cum Dacia e inspirată de Renault, iar acum e sub controlul companiei franceze, nu-i o surpriză că tot un francez a făcut-o electrică. Ne e singurul însă, dar e cel care s-a remarcat cel mai mult.

Dacia electrică a apărut acum cinci ani, cu mult înainte să se discute de ea

Marc Areny, francezul care a transformat o Dacia Logan într-o mașină electrică, și-a prezentat proiectul în 2014. Atunci, mașina era deja omologată RAR să circule pe străzi. El a folosit ca „material” de bază un Logan din 2005. L-a costat 13.000 de euro și a obținut un autoturism eco.

În caz că vrei să faci așa ceva acasă, el a prezentat pe scurt procesul. A scos motorul clasic, a păstrat cutia de viteze şi ambreiajul şi a adaptat un motor electric. A folosit baterii cu litiu, care cântăreau 190 de kilograme,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica