Cum ești manipulat și influențat prin rețele ca Facebook în timpul alegerilor

0 2

Rețelele sociale s-au născut pentru a face exact ce sugerează chiar numele, pentru a le permite utilizatorilor să socializeze, însă rolul acestora s-a schimbat, pe parcurs.

România are din nou alegeri prezidențiale în 2019, iar electoratul va trebui să-și exprime votul în 10 noiembrie. Totuși, în multe cazuri, social media a jucat un rol important pentru votanți, în ceea ce privește alegerea candidatului preferat. Iar opinia sa despre un candidat sau altul ar fi putut fi influențată de postările manipulatoare de pe platformele online. O spune asta un nou raport despre internet și rețele sociale.

Potrivit raportului Freedom on the Net 2019, cele mai importante rețele sociale contribuie masiv scăderea libertății globale pe internet, pentru al noulea an consecutiv. Este un studiu complet al libertății internetului realizat în 65 de țări de pe glob și acoperă 87 la sută dintre utilizatorii de internet din lume.

„Ceea ce a fost odată o tehnologie eliberatoare, a devenit un canal de supraveghere și manipulare electorală”, spune raportul.

Avantajele rețelelor sociale sunt incontestabile. În primul rând, le permit utilizatorilor obișnuiți să se conecteze unii cu ații. Totuși, partea proastă e că acestea pot fi folosite și ca instrumente de manipulare și propagandă, iar acest lucru interferează cu alegerile electorale.

Rețelele sociale fac, de multe ori, mai mult rău decât bine

Cercetătorii au ajuns la concluzia că…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica