Cum cred oamenii de știință că vom arăta peste 100 de ani

0 12


Oamenii de știință au analizat efectul pe care-l are tehnologia asupra omului, iar rezultatele sugerează că ne vom schimba dramatic în viitor.

Aceștia au creat un model 3D al unui om din viitor, iar imaginea nu este deloc una plăcută. După cum ne arată modelul Mindy, oamenii din 2100 vor fi cocoșați din cauza faptului că ne petrecem majoritatea timpului aplecați deasupra laptopurilor și smartphone-urilor.

De asemenea, Mindy are mușchii gâtului mai bine dezvoltați (pentru a compensa posturii cocoșate), un craniu mai gros menit să o protejeze de radiații (de la telefon?!) și un creier mai mic ce apare din cauza stilului sedentar.

Dacă asta nu este îndeajuns, oamenii din 2100 ar putea avea mâinile încleștate din cauza telefoanelor, dar și un set dublu de pleoape ca să ne protejeze de lumină.

„Orele petrecute uitându-ne în jos la telefon au un efect negativ asupra spinării. În consecință, mușchii gâtului trebuie să depună eforturi suplimentare pentru a sprijini capul”, este de părere Caleb Backe, expert în sănătate la Maple Holistics.

Kasun Ratnayake de la Universitatea din Toledo spune că „oamenii ar putea avea o pleoapă interioară pentru a preveni expunerera la lumina excesivă sau ochiul ar putea bloca lumina albastră dar nu și celălalte lungimi de undă de culoare precum verde, galben sau roșu”.

Un alt medic, Nikola Djordjevic de la Med Alert Help, crede că felul în care ținem telefoanele poate provoca dureri în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica