Cum calculezi rapid sume în Microsoft Excel sau înmulțiri

0 7


Microsoft Excel este unul dintre cele mai complexe soluții software ieșite vreodată din Redmond. Nu trebuie însă să folosești Excel doar pentru operațiuni complicate.

În urmă cu ceva timp, am făcut un tutorial stufos prin care explicam mecanismele pe care trebuie să le ai în vedere dacă vrei să începi să lucrezi cu formule în Excel. Îl găsești aici. Pentru că s-ar putea totuși să nu îți dorești efectuarea unor formule foarte stufoase, m-am gândit că ar fi utilă și o prezentare a unor operațiuni mai simple în același program din suita Office de la Microsoft.

Pentru a efectua sume în Excel, ai mai multe posibilități, dar toate implică o formulă. Același principiu se aplică și în cazul unei înmulțiri. Cel mai simplu scenariu este să ai un șir de numere precum în captura de ecran de mai jos. Pentru afla suma salariilor, tasează în orice celulă din aceeași coală ”=sum(C2:C10)” fără ghilimele și confirmă cu Enter, pentru a vedea rezultatul.

Dacă nu vrei să scrii de mână referințele către celule, este suficient să tastezi ”=sum(” fără ghilimele, iar după ce ai deschis paranteza, să selectezi toate celulele pentru care vrei să calculezi suma. Dacă respectivele celule sunt una după ala, de sus în jos sau de la stânga la dreapta, ține apăsat pe tasta shift, fă un click pe prima și ultima celulă.

Dacă celulele pe care le dorești adunate nu sunt succesive, ține apăsată tasta CTRL, după ce ai…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica