Cum au fost testate mașinile Tesla cu pilot automat și ce rezultate au avut

0 2

Cercetătorii israelieni în domeniul securității au descoperit cum să păcălească mașinile care se conduc singure, punând imaginea unui semn de oprire pe un panou publicitar controlat digital – un hack, au spus ei pentru Wired, care ar putea provoca blocaje de trafic sau chiar accidente. Au realizat acest test pe o mașină Tesla.

„Este nevoie doar de o imagine a unui lucru pe drum sau de câteva cadre într-un panou digital, iar mașina va acționa frânele sau, eventual, se va întoarce, iar acest lucru este periculos”, a declarat Yisroel Mirsky, cercetător al Universității Ben Gurion. „Șoferul nici măcar nu va observa. Deci, mașina cuiva va reacționa și nu va înțelege de ce”.

Cercetările echipei s-au concentrat inițial pe niște imagini strălucitoare pe drum, pentru a declanșa sistemele autovehiculelor autonome să facă ceva ce nu ar trebui.

Dar apoi și-au dat seama că ar fi mai convenabil să acceseze panourile digitale conectate și au descoperit, în cursul cercetărilor lor, că trebuie doar să redea imaginea unui semn de stop pentru o fracțiune de secundă.

Echipa a reușit să testeze acest lucru pe o mașină Tesla care rulează cea mai recentă versiune de pilot automat a companiei, potrivit Wired. Cel mai îngrijorător este, probabil, că hack-ul ar necesita puțin hardware și nu ar lăsa în urmă nicio dovadă.

„Metodele anterioare lasă dovezi criminalistice și necesită o pregătire complicată”, a declarat…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica