Cum au ajuns păianjenii să inspire o dezvoltare crucială în medicină

0 4

Cercetătorii de la Universitatea Purdue fură indicii din natură pentru a dezvolta fotodetectori 3D pentru imagistica biomedicală. Oamenii de știință de la Purdue au folosit câteva caracteristici arhitecturale din pânze de păianjen pentru a dezvolta tehnologia 3D.

Din moment ce în natură se știe că pânzele de păianjen oferă o adaptabilitate mecanică excelentă și toleranță la daune împotriva diferitelor sarcini mecanice, cum ar fi furtunile, cercetătorii și-au luat inspirația de la arahnide.

“Am folosit designul fractal unic al unei pânze de păianjen pentru dezvoltarea unor electronice deformabile și fiabile, care se pot conecta perfect cu orice suprafață curbilinie 3-D”, a spus Chi Hwan Lee, profesor asistent Purdue de inginerie biomedicală și inginerie mecanică.

“De exemplu, am demonstrat o matrice de fotodetector emisferică sau în formă de cupolă care poate detecta atât direcția, cât și intensitatea luminii incidente în același timp, la fel ca sistemul de viziune al artropodelor, cum ar fi insectele și crustaceii”.

Cum funcționează tehnologia inspirată din natură?

Tehnologia Purdue utilizează arhitectura structurală a unei pânze de păianjen care prezintă un model care se repetă.

Lee a explicat că acest lucru oferă capacități unice de a distribui stresul indus extern pe filete în funcție de raportul efectiv dintre dimensiunile spirale și radiale și oferă o extensibilitate mai mare pentru a disipa mai…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica