Cum au aflat cercetătorii că rechinii nu sunt atât de periculoși pe cât se credea

0 1

Cu toții știm despre rechini că sunt niște creaturi acvatice feroce, gata să mănânce orice altă creatură – acvatică sau nu. Filme precum Jaws își bazează succesul pe faptul că această idee despre rechini este larg cunoscută și ușor acceptată.

Încă din anii 2000, când s-a observat o scădere drastică în ceea ce privește populațiile de rechini, cercetătorii din domenii precum paleontologie, neuroștiință sau chiar biomecanică au început să ofere mai multă atenție studiului acestor specii acvatice.

De la rechinul bamboo care merge, la rechinul lanternă care luminează în întuneric și până la rechinul balenă cu o capacitate de purta până la 300 de pui de rechin în diferite stagii ale sarcinii și concepuți cu diferiți masculi, informațiile despre această specie sunt fascinante.

„Creierul tău este ca al unui rechin” este afirmația unui neuroanatomist de la Universitatea Wilmington din Carolina de Nord, Kara Yopak. Aceasta a studiat asemănările și a descoperit că rechinii sunt printre primele creaturi care au dezvoltat ceea ce ea numește „tiparul creierului la vertebrate”. Tiparul este binecunoscuta structură care conține lobii oculari, cerebelul și părți din prozencefal și mezencefal.

Iar descoperirile despre această specie continuă să uimească.

Rechinii călătoresc distanțe inimaginabile

Cercetători precum Barbara Block, biologist marin la Universitatea Stanford, au plasat dispozitive GPS pe rechini…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica