Cum arată circulația din marile orașe, pe timp de pandemie

0 0

Restricțiile pe timp de pandemie nu mai permit circulația liberă a cetățenilor multor state, iar acest lucru se vede și în circulație.

Citymapper este o aplicație pe care utilizatorii o folosesc pentru planificarea unor rute, atunci când ies în oraș. Are aproximativ 20 de milioane de utilizatori, la nivel global. Din datele pe care le are, aplicația a creat un index al mobilității care estimează cât de mult se deplasează oamenii pe timp de pandemie, în comparație cu o zi tipică.

Rezultatele sunt diferite, în funcție de oraș sau țară. Însă se poate observa că marile orașele din țările cele mai afectate, cum ar fi Italia, sunt pustii în această perioadă. Cele mai drastice diferențe în circulație se pot observa în statele afectate serios de pandemie care, de altfel, se află și în carantină totală: cetățenii nu au voie să iasă din casă decât pentru a merge la serviciu, pentru cumpărături, sau pentru urgențe.

Pentru a vedea mai concret care e situația în marile orașe ale lumii, poți accesa aici indexul mobilității realizat de Citymapper. Treci prin categoriile „acum două săptămâni”, „săptămâna trecută” și „ieri” pentru a vedea cum s-au schimbat lucrurile.

Diferențe de circulație între marile orașe ale lumii

Italia a intrat în carantină în data de 10 martie. Orașele cu cea mai mare populație din Italia, Roma și Milano, sunt cel mai bun exemplu. Încă de acum două săptămâni,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica