Cum ar putea un venit universal de bază să te facă patron

0 7

Implementarea unui venit universal de bază ar garanta oferirea unei plăți necondiționate către fiecare cetățean, iar o antreprenoare română crede că aceasta este calea către a crește ambiția românilor de a-și deschide propria afacere.

Directorul general de la Nod Makers Space, Ruxandra Creoșteanu, a discutat cu cei de la Startup Cafe în cadrul unui panel despre antreprenoriat cu privire la ce ar însemna implementarea unui venit universal în România.

„Dacă aș fi prim-ministru, aș implementa venitul universal de bază – universal basic income”, a zis ea. „De ce? Pentru că există studii care arată că acest sistem stimulează antreprenoriatul, pentru că îți dă stabilitatea să faci acel pas spre necunoscut și să începi să investești în ideea ta. Am văzut asta când eram în Franța și lucram într-o multinațională, mi-a fost foarte greu să zic <<de acum sunt pe picioarele mele>>, să-mi găsesc resursele inițiale pentru a mă lansa. Și acest universal basic income îți dă resursa inițială pentru a testa ideea, nu pentru a merge departe, dar măcar pentru a testa, pentru a avea primele resurse și după aceea poate găsești investitori”

Există păreri pro și contra ideii de venit universal de bază. Pe de o parte, unii oameni sunt convinși că un asemenea venit i-ar face pe oameni să fie mai liberi în luarea de decizii antreprenoriale, întrucât în caz de eșec ar avea un fel de plasă de siguranță. Pe de altă parte,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica