Cum ar putea să fie folosită tehnologia din spatele Bitcoin în băncile din România

0 3

Tehnologia din spatele Bitcoin a apărut în urmă cu mai bine de un deceniu. Dar puține domenii conexe s-au arătat interesate de așa ceva.

Tehnologia blockchain e cunoscută drept tehnologia bazată pe sisteme descentralizate și criptate, adică fix aceleași sisteme care stau în spatele Bitcoin, cea mai cunoscută monedă virtuală. Dar o atfel de tehnologie poate avea aplicabilitate și-n multe alte domenii. Doar că n-a existat interes prea mare până acum.

CEC Bank, însă, susține că se uită mai atent spre această tehnologie. E parte din planul de modernizare al băncii, spune directorul general al băncii, Bogdan Neacșu.

CEC Bank, interesată de blockchain, tehnologia din spatele Bitcoin

Directorul general al băncii românești susține că instituția are nevoie să țină pasul cu era digitală și o soluție ar putea fi inclusiv tehnologia blockchain.

”Am lansat deja conturile online pentru persoane fizice la începutul anului, iar în 2021 vom continua să adăugăm noi produse, inclusiv de creditare, pe platforma CEC_IN dedicată persoanelor fizice. Ne uităm la tehnologii emergente, inclusiv blockchain întrucât tendința este de a migra către principiile lean, eliminând operațiuni si etape ce nu adaugă valoare din perspective clientului”, spune Bogdan Neacșu.

Nu se va renunța, însă, prea curând la acordare de servicii fizice.

„Viziunea noastră este una hibridă, în care sucursalele și business-ul generat de către acestea vor…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica