Cum ar putea încurca Brexit planurile Europei în privința tehnologiei 5G

0 2

Europa, la fel ca restul continentelor, se pregătește să implementeze tehnologia 5G la scară largă. Dar, din punct de vedere politic, statele membre par divizate. Brexit e doar unul dintre motive.

Nu este niciodată prea târziu să atingem suveranitatea tehnologică în câteva domenii cheie” – spunea președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Sună bine și dă speranțe un astfel de anunț. Dar adevărul ar putea fi altul.

Oficialul făcea referire în această declarație mai ales la implementarea tehnologiei 5G. Europenii caută, la nivel declarativ, să spună că giganții europeni din domeniu n-ar avea nevoie de chinezii de la Huawei, cei acuzați că spionează în favoarea Guvernului de la Beijing. Dar realitatea contrazice aceste spuse. Cel puțin până la un punct.

China și Statele Unite se declară super-puteri pe acest sector. Și vor și europenii un loc la masă. Nu neapărat în capul mesei, dar undeva pe aproape. Dar hai să vezi cu cine vrea să ajungă la acea masă.

Planurile Europei în privința 5G ar putea fi date peste cap de Brexit

Știi deja că Brexit a fost amânat de mai multe ori. Marea Britanie ar fi trebuit să iasă din UE la 31 octombrie, termenul a fost acum împins până la sfârșitul lui ianuarie anul viitor. Se poate întâmpla atunci, se poate întâmpla mai târziu sau, la cum arată lucrurile, nu se mai poate întâmpla deloc.

„A venit vremea pentru o Europă suverană. Europa trebuie să-și ia destinul în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica