Cum ar putea fi folosiți roboții ca să rezolve o problemă imensă a oamenilor

0 4

Pe măsură ce sistemele de inteligență artificială continuă să avanseze, roboții au trecut la a reprezenta alternative reale pentru slujbele actuale. Acum există robot barista, robot de curățat și câini robot. Se poate însă ca roboții să fie și terapeuți?

Potrivit unui studiu recent realizat de compania de tehnologie Oracle și firma de consultanță HR Workplace Intelligence, 82% dintre persoanele chestionate din 11 țări consideră că roboții își pot susține sănătatea mintală mai bine decât oamenii.

De asemenea, a constatat că pandemia COVID-19 a crescut stresul legat de muncă asupra multor oameni, afectând negativ sănătatea mintală a 78% din forța de muncă globală.

Din cauza lipsei de profesioniști din domeniul sănătății mintale și a asistenților sociali din multe țări, unii experți consideră că utilizarea roboților ar putea ajuta clinicile să diagnosticheze oamenii, oferind psihiatrilor și psihologilor mai mult timp pentru a consilia alți pacienți.

Un exemplu concret este Singapore, unul dintre cele mai suprasolicitate orașe din lume, unde guvernul intenționează să ia măsuri pentru rezolvarea crizei de sănătate mintală, prim-ministrul Lee Hsien Loong abordând problema într-un discurs recent.

“AI ar ajuta cu siguranță la automatizarea sarcinilor de rutină, cum ar fi evaluările psihometrice sau testele de IQ, care ar oferi specialiștilor umani spațiu pentru a face alte lucruri”, a declarat Desmond…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica