Cum ar putea fi delfinii înlocuiți cu niște roboți și probabil că nici nu ți-ai da seama

0 0

Compania de inginerie Edge Innovations din San Francisco a proiectat și a construit delfinii roboți care arată și acționează aproape exact așa cum sunt cei reali.

Compania speră să înlocuiască într-o zi viața marină închisă în atracțiile deprimante în stil Seaworld cu cele animatronice.

„Există aproximativ 3.000 de delfini în captivitate, care sunt folosiți pentru a genera câteva miliarde de dolari doar pentru experiențe cu delfinii”, a declarat fondatorul și CEO Walt Conti pentru Reuters. „Și așa că vrem să oferim moduri diferite de a ne îndrăgosti de aceste mamifere superbe”.

Astfel, delfinul animatronic este fabricat din silicon de calitate medicală, se întinde pe 2.5 metri și cântărește aproximativ 240 de kilograme. Compania se bazează pe decenii de experiență – a creat anterior animații pentru blockbuster-urile de la Hollywood, inclusiv „Free Willy” și „Deep Blue Sea”.

„Când am văzut delfinul pentru prima dată, am crezut că e real”, a spus o femeie care a înotat cu creatura controlată de la distanță.

Edge Innovations prevede delfinul ca parte a unei experiențe educaționale practice pentru copii și părinți. „Versiunea 2.0 a delfinului, cea prezentată în cel mai recent videoclip pilot, are suficientă AI pentru a putea face o scufundare superficială, să se întoarcă la suprafață, să-și ridice gura pentru a simula respirația și, de asemenea, să poată finaliza în mod realist…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica