Cum ajută simpla drojdie la dezvoltarea unor molecule rare importante în industria farmaceutică

0 4

Cercetătorii au dezvoltat o platformă bazată pe drojdie pentru a stimula producția de molecule rare naturale necesare pentru a dezvolta anumite medicamente, inclusiv analgezice și opioide, create în mod obișnuit cu ajutorul unor molecule găsite în plante și bacterii.

Deși sunt eficiente împotriva unei serii de boli, astfel de molecule sunt dificil de produs în cantități mari. Într-un studiu publicat în Nature Communications, Vincent Martin prezintă o metodă de sinteză mult mai rapidă și mai eficientă a moleculelor bioactive complexe.

Unul dintre principalele ingrediente ale acestei noi tehnici dezvoltate de profesorul de biologie și de președintele Universității Concordia de Inginerie Microbiană și Biologie Sintetică este simpla drojdie pentru panificație.

Cum ajută drojdia în proces?

Organismul unicelular prezintă procese celulare similare cu cele ale oamenilor, oferind biologilor un înlocuitor eficient în cercetarea în domeniul dezvoltării de medicamente.

Folosind abordări de ultimă oră în domeniul biologiei sintetice, Martin și colegii săi din Berkeley, California au putut produce o cantitate mare de alcaloid de benzilizochinolină pentru a sintetiza o gamă de structuri chimice naturale într-o platformă bazată pe drojdie.

Astfel,  cercetătorii pot oferi un plan pentru producția la scară largă a mii de produse, inclusiv analgezicele opioide, morfină și codeină. Același lucru este valabil și pentru antagoniștii…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica