Cum aflu IP-ul meu? Cea mai rapidă și ușoară modalitate, pe laptop sau telefon

0 11


Dacă te-ai întrebat vreodată ”care este IP-ul meu”, răspunsul este unul cât se poate de simplu, dar soluția pentru a ajunge la el variază de la laptop la mobil.

Dacă ai ajuns să te întrebi care este IP-ul meu, înseamnă că ți-ai asumat deja câteva noțiuni de rețelistică. În cazul în care îți cere altcineva această informație, ar fi bine să înțelegi la ce ajută. IP provine de la Internet Protocol și este o adresă specifică fiecărui echipament dintr-o rețea locală sau de pe internet. Indiferent dacă este vorba de un router, un laptop, o tabletă, un desktop, un smartphone, o consolă sau un Smart TV, atâta timp cât face parte dintr-o rețea are un IP.

IP-urile sunt de mai multe tipuri sau generații. Într-0 rețea locală, fiecare aparat are un IP de clasă locală. Poate fi de forma 192.168.1.123. Pe internet, toate dispozitive din rețeaua locală ies printr-un singur IP furnizat de operatorul de internet. Acela poate fi static, care nu se schimbă niciodată sau dinamic.

Dacă te-ai întrebat ”cum aflu IP-ul meu” prin care mă conectez la internet, acela implică un proces cât se poate de simplu. Cu browserul tău favorit, accesează adresa web whatismyip.com.  În traducere din limba engleză, acele cuvinte care formează URL-ul se traduc prin ”Care este IP-ul meu”. În unele circumstanțe, accesând aceeași pagină web, poți vedea și IP-ul local. În cazul meu, este 192.168.2.136. Din păcate, informația cu pricina…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica