Cum a pierdut Microsoft în fața Google pe o piață imensă

0 2

Pentru o bună perioadă, majoritatea oamenilor de pe internet foloseau browserul de la Microsoft, Internet Explorer. Acesta și-a pierdut drastic popularitatea și a devenit un browser care, de multe ori, este subiect de glumă printre cei din online. Compania încearcă acum să-și crească cota de piață cu ajutorul unui browserului Edge, pe în consideră drept un înlocuitor pentru Chrome.

Internet Explorer a apărut prima dată pe Windows 95. Totuși, browserul Microsoft n-a ajuns din prima pe varianta de bază a  sistemului de operare. Ca să-l poți folosi trebuia să dai bani în plus pe un pachet de servicii extra. A ajuns la toată lumea în același an, dar câteva luni mai târziu.

Între 1995 și 2001, Microsoft a lansat șase versiuni majore ale Internet Explorer. Versiunea IE6 a fost inclusă în 2001 în Windows XP și, mai târziu, în Windows Server 2003.

Ulterior, compania renunță la dezvoltarea browserului pentru cinci ani: în acest timp, a oferit utilizatorilor actualizări de securitate, însă nicio funcționalitate nouă. Motivul? Microsoft a fost implicată într-un proces anti-trust. Compania a fost acuzată de comportament nepotrivit în încercarea atingerii unui monopol pe piață, în detrimentul altor companii, precum cea care oferea browserul Netscape.

Ca rezultat, aceste proceduri au impus diverse constrângeri asupra afacerilor sistemului de operare de pe Windows. Acestea aveau să rămână valabile până în 2011. Tot atunci,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica