Cum a permis Instagram ca datele tale să ajungă unde nu trebuie

0 6

Având în vedere că Instagram este o platformă deținută de Facebook, astfel de informații nu ar trebui să ne surprindă deloc.

Instagram a încheiat orice legătură cu un partener important de advertising după ce a descoperit că aceasta din urmă colecta în mod necorespunzător date din conturile utilizatorilor. Aceasta a creat înregistrări detaliate care cuprindeau locația utilizatorilor, dar și postări de pe platformă, descrierile profilurilor sau imaginile adăugate pe stories. Milioane de utilizatori ai rețelei sociale ar putea fi afectați.

Responsabilul este Hyp3r, o companie de marketing cu sediul în San Francisco. De altfel, această firmă era chiar partenerul preferat de marketing al platformei Instagram.

Partea cea mai proastă e că Instagram a permis ca aceste lucruri să se întâmple. Hyp3r a reușit toate aceste lucruri pe o perioadă destul de îndelungată, de cel puțin un an.

Facebook dezamăgește acum și via Instagram

Platforma deținută de Facebook susține că Hyp3r i-a încălcat politicile și, în consecință, a încheiat colaborarea cu această companie. Totuși, această măsură nu scuză neglijența de care Instagram a dat dovadă în ceea ce privește datele personale ale utilizatorilor. Mai ales pentru că a luat măsuri abia după ce cei de la Business Insider au făcut publice aceste informații.

Volumul real de informații pe care compania a reușit să le strângă de pe Instagram nu poate fi știut cu exactitate….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica