Cum a încercat Coreea de Nord să reproducă vaccinul Pfizer și să-l vândă ilegal

0 3

Când toată lumea era cu ochii pe Rusia, o altă țară cu regim autoritar se pregătea să facă bani ilegali de pe urma vaccinului Pfizer. E vorba de Coreea de Nord.

Regimul nord-coreean a încercat să spargă serverele americanilor de la Pfizer, care au lucrat la dezvoltarea vaccinului anti Covid cu germanii de la BioNtech. Potrivit unor surse din interiorul serviciilor de informații europene, hackerii lui Kin Jong-un ar fi lucrat la foc automat.

Ei au încercat să fure date importante despre metoda de producție folosită la vaccin  pentru a o copia. Planul era unul întins pe perioadă lungă: Coreea de Nord urmărea să vină cu o variantă contrafăcută a vaccinului și mai apoi să-l vândă pe piața neagră, pentru a obține monedă străină.Asta pentru că banii nord-coreeni, fiind vorba de o țară izolată din punct de vedere diplomatic, nu valorează mai nimic peste hotare.

Cum a vrut Coreea de Nord să falsifice vaccinul Pfizer

Informația e dezvăluită de doi oficiali de securitate europeni, specializați în operațiuni cibernetice, scrie Business Insider.

Tentative de atac cibernetic ar fi avut loc în luna noiembrie, atunci când Microsoft anunța repetate încercări de intruziune în infrastructura sa. Acum, oficialii europeni cred că în spatele acestor tentative s-ar fi aflat regimul din Coreea de Nord. Sursele, care au dorit să rămână anonime, n-au dezvăluit detalii tehnice, dar se pare că n-a fost vorba de un atac clasic de tip…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica