Cum a ajuns pilotul automat de pe mașinile Tesla să fie un pericol pe șosele

0 2

Criticii modului „pilot automat” al Tesla au susținut mult timp că numele este înșelător și sugerează șoferilor că mașina lor se poate descurca mai mult cu condusul efectiv decât poate de fapt.

Însă CEO-ul Elon Musk – care a susținut în mod repetat că Tesla se află în vârful vehiculelor complet autonome – nu are nicio problemă în sensul acesta. De fapt, crede că a critica numele „autopilot” este „idiot”, a spus el pentru Automotive News. Denumirea unui sistem Tesla de conducere asistată autopilot sugerează șoferilor că mașinile sunt, de fapt, autonome. Mai mult, când a fost întrebat dacă Tesla ar avea în vedere schimbarea numelui, Musk a răspuns: „Absolut nu. Este ridicol”.

Dar sunt mai multe chestiuni în joc, în ceea ce privește dezbaterea „autopilot”, în afară de mândria lui Musk. Modul autopilot a fost legat de o serie de accidente fatale de mașini și probleme legale.

Verdictul a venit de la germani: publicitate falsă din partea Tesla

În acest context, o instanță germană a decis recent că termenul de “pilot automat” indică o publicitate falsă și că Tesla nu a putut să o folosească în țară. Asta este o veste proastă pentru Tesla, având în vedere planul companiei de a deschide un Gigafactory la Berlin.

„Oamenii care utilizează greșit pilotul automat îl folosesc exact contrar modului în care am spus că ar trebui folosit“, a spus Musk pentru Automotive News.

Funcția de pilot automat a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica