Cum a ajuns GTA cea mai de succes franciză din 1997 până azi

0 6

Jocurile din seria Grand Theft Auto au avut un succes imens de-a lungul anilor, iar ultimul titlu s-a dovedit a fi incredibil de popular. De ce?

În GTA III intri în pielea lui Claude, în Vice City joci cu Tommy Vercetti, iar în San Andreas ești Carl „CJ” Johnson. Antonio „Toni” Cipriani, Victor „Vic” Vance sunt alte două personaje principale din Liberty City Stories și Vice City Stories. Apoi îl avem pe Niko Belic în GTA IV și în GTA V îi controlezi pe Michael De Santa, Franklin Clinton și Trevor Philips.

Toată această înșiruire de personaje are un scop. Acela de a sublinia elementele comune. Toate personajele nu sunt tocmai bune. Niciunul nu este cetățean model al societății, majoritatea sunt infractori, iar scopul nu și-l ating prin mijloace legale. Vor o viață mai bună, dar nu vor să atingă acest obiectiv prin mijloace tradiționale.

Astfel de teme și de personaje sunt des întâlnite și în lumea filmului. Vrem ca Michael Corleone să reușească în „The Godfather”, vrem ca Henry Hill să scape de FBI în „Goodfellas” și sperăm ca planul lui Walter White din „Breaking Bad” să fie unul de succes.

Astfel de filme, dar mai ales astfel de jocuri, ne permit să „facem” pe gangsterul, pe ăla rău într-un mediu în care nu există consecințe reale. De asta nimeni calcă cu mașina lucrătoare sexuale pe stradă în lumea reală și de asta nimeni nu fură mașini în plină zi. Astfel de lucruri le faci doar în jocuri ca GTA.

Și nimeni…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica