Cum a ajuns Digi | RCS-RDS cel mai amendat operator din România

0 9

Un bilanț important pe 2019 arată că Digi | RCS-RDS a ajuns să fie lider în clasamentul amenzilor. Orange, Vodafone nu lipsesc, dar sunt la mare distanță. Totuși, Telekom e aproape în aceeași ligă cu Digi | RCS-RDS. De ce au fost amendați toți cei patru operatori?

ANCOM a anunțat că, în 2019, a derulat 3.982 de controale. Neregulile existente au fost sancționate cu amenzi de 2.536.900 de lei. Totodată, ANCOM a transmis 215 notificări și a aplicat 774 de avertismente şi 155 de amenzi contravenționale.

În cazul Digi | RCS-RDS, amenda a fost anunțată în ianuarie. Atunci, toți operatorii au fost sancționați pentru că n-au asigurat acoperirea cu semnal pentru clienți. Nouă amenzi contravenționale în cuantum total de 1.650.000 de lei au fost aplicate de ANCOM furnizorilor de servicii de telefonie mobilă. Asta pentru că nu și-au îndeplinit obligațiie de acoperire asumate prin licențe. Totodată, au încălcat astfel și obligațiile privind încheierea contractelor cu utilizatorii finali și desfășurarea procesului de portare.

Digi | RCS-RDS, în fruntea clasamentului

În 2019, ANCOM a finalizat o campanie de măsurare a acoperirii naționale cu servicii de voce a zonelor locuite de cel puțin 98% din populația României. Au fost vizate rețelele Orange, Vodafone, Telekom şi Digi | RCS-RDS.

Aceștia aveau obligaţia prevăzută în licențele de utilizare a spectrului radio obținute în urma licitaţiei din 2012.

Acoperirea cu…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica