Criza medicală, marele câștig pentru Netflix, HBO și Apple: cum profită de situație

0 3

Criza medicală a închis cinematografele și vizionările de filme nu vor fi permise prea curând, din cauza numărului mare de persoane. Dar asta înseamnă un câștig pentru Apple, Netflix și HBO.

S-a spus de multă vreme despre platformele de streaming video precum Netflix, Apple TV+ și HBO (Go/Max) că vor îngropa cinema-urile clasice. Dintr-un anumit punct de vedere au făcut-o. Dar nu pe deplin, însă. Asta pentru că producțiile nou lansate treceau și prin cinema din mai multe motive.

Unul dintre ele era, evident, încasările din box-office. Al doilea: dacă doreau să fie eligibile pentru Oscar, atunci era musai ca filmele să ruleze și-n cinema pentru o perioadă. Dar pandemia de coronavirus a așezat lucrurile de așa natură încât platformele de streaming video să profite.

Și chiar o fac din plin.

Apple, Netflix și HBO, câștigători în plină criză medicală

Cum spuneam, există în acest moment producții finalizate și care ar fi urmat să se lanseze în cinematografe. Numai că aceste spații sunt închise și posibil să mai rămână așa pentru ceva vreme. În acest context, casele de producție nu pot rămâne cu filmele de sertar. Trebuie să și le ducă undeva.

Și se îndreaptă, evident, spre platformele de streaming video, o piață care s-a aglomerat tot mai mult.

Apple a plătit recent către Sony 70 de milioane de dolari pentru a avea drepturi exclusive de difuzare a noului film cu Tom Hanks – Greyhound. Înțelegerea e pe 15…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica