Cresc prețurile la RCA pentru toți românii: de ce nu este o veste proastă

0 2

Clasamentul celor mai mai mari asiguratori de RCA din România a suferit schimbări majore în ultimul an, după ce Euroins și City Insurance au mărit prețurile.

Asigurarea obligatorie auto sau RCA este departe de a fi o mină de aur pentru asiguratori. Cei mai mulți fac viața imposibilă clienților care vor să-și recupereze banii după o daună. Altfel, din cauza valorii modice pe care o plătești la contractarea asigurării, companiile din spate nu ar mai face niciun ban.

Pentru că situația din această piață a devenit penibilă, cu mii de procese pe rol care nu se termină niciodată, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să intervină. Consecințele s-au văzut imediat. Giganții asigurărilor RCA au mărit prețurile la asigurările obligatorii. În această categorie intră Euroins și City Insurance, două nume care adună peste 80% din totalul polițelor semnate pe teritoriul României. Pentru a crește calitatea serviciilor oferite și a-și respecta contractele, această creștere era inevitabilă.

Cu toate acestea, în timp ce firmele mari au făcut un pas în spate, firme mai mici au intrat în piața asigurărilor RCA și au început să facă valuri, în favoarea clienților. Dacă în trecut existau multe firme neinteresate de polițele RCA pentru că nu erau rentabile, acum s-a schimbat situația. În mod previzibil, este doar o chestiune de timp până când acestea din urmă vor mări la rândul lor prețurile pentru a evita…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica